Veelgestelde vragen permanente make-up

 

Is permanente make-up veilig?

 

Bewezen is dat deze methode geen schade toebrengt aan de gezondheid van de mens. Door middel van het invullen van een Informed Consent wordt elke klant onder de loep genomen. Hierdoor wordt duidelijk gemaakt of er wel of niet behandeld kan worden. Ook wordt er bij iedere behandeling een steriele naaldmodule geplaatst op de pen. Dit geeft u zekerheid wat betreft de hygiëne. Your Permanent Beauty biedt u de zekerheid dat er veel zorg en aandacht aan hygiëne besteed wordt. De salon en de werkwijze zijn op veiligheid en hygiëne getoetst en goedgekeurd door de GGD. Your Permanent Beauty besteed ook veel aandacht aan de nazorg. Na de behandeling krijgt u een nazorg-formulier met instructies mee hoe u, na de behandeling, om moet gaan met uw permanente make-up. Wanneer u de instructies nauwkeurig volgt, zult u geen hinder ondervinden tijdens het genezingsproces.

 

 

Wat is een Informed Consent?

 

Een Informed Consent is een formulier met gegevens die ingevuld dient te worden vóórdat er permanente make-up mag worden aangebracht. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen die betrekking hebben op uw gezondheid. Door het invullen van de Informed Consent wordt duidelijk of er een behandeling gestart kan worden. Het is belangrijk dit formulier naar waarheid wordt ingevuld.

 

 

Hoe zie ik eruit na een behandeling?

 

Wenkbrauwen

 

Your Permanent Beauty maakt gebruik van verschillende technieken. Bij elke techniek zullen de wenkbrauwen er na de eerste behandeling al héél mooi uit zien. Echter zijn ze direct na de behandeling donkerder dan gewenst, na ongeveer één week zullen ze er al een stuk lichter en natuurlijker uitzien. De roodheid die ontstaat tijdens de behandeling zal afnemen in één á twee uur na de behandeling. Wanneer de nazorginstructies goed worden nageleefd, zullen er geen complicaties optreden.

 

 

Eyeliner

 

Door middel van een permanente eyeliner worden uw ogen vanzelf sprekender en ook geeft het uw ogen een volle oogopslag. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat uw make-up uitloopt. Je zou kunnen kiezen voor een subtiele of juist een brede eyeliner. Toch liever eyeliner met een wing? Bijna alles is mogelijk, afhankelijk van wat jij wil. Bij Your Permanent Beauty wordt een eyeliner gezet die perfect bij jouw gezicht past! Houd er wel rekening mee dat de kleur na één week lichter zal worden. Bij eyeliners kan soms wat roodheid, zwelling of een schrijnend gevoel optreden. Hier zou je een paar dagen last van kunnen hebben maar meestal gaat dit snel over. Wanneer de nazorginstructies goed worden nageleefd, zullen er geen complicaties optreden.

 

Na de behandeling mag je enige tijd geen make-up dragen en niet in de zon, sauna of zwemmen. Wanneer de huid goed is genezen, meestal na ongeveer twee weken, mag u alles weer doen zoals u gewend bent,

 

 

Lippen

 

Voor mooie sprekende lippen bent u bij Your Permanent Beauty aan het juiste adres! Na de behandeling zullen er zwellingen en een schrijnend gevoel optreden, hier kan u een paar dagen last van hebben. Wanneer de nazorginstructies goed worden nageleefd, zullen er geen complicaties optreden.

 

De eerste dagen is het erg belangrijk om pittig eten en hete dranken te vermijden! Drink de eerste dagen na de behandeling met een rietje. Maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 7 dagen vóór het tandenpoetsen de lippen in met Bepanthen.

 

Indien u ooit een koortslip (herpes simplexvirus) heeft gehad blijft het altijd in het lichaam als u eenmaal geïnfecteerd bent. Zodra uw weerstand vermindert, wordt het virus actief en kunt u een koortslip krijgen. Heeft u af en toe een koortslip, dan kunt in overleg een lipbehandeling ondergaan. U dient het volgende in acht te nemen: U start 7 dagen voor de behandeling door ‘s ochtends 1000 mg Vitamine C (geen time released en geen bruistabletten) en 1000 mg L-Lysine in te nemen op een nuchtere maag. Dit herhaalt u ‘s avonds, ook een half uur tot een uur voor uw avondeten. Deze hoeveelheid houdt u aan tot 7 dagen na de behandeling. Heeft u door het jaar heen regelmatig last van een koortslip dan kunt u uit voorzorg elke dag 500 mg Vitamine C en L-Lysine innemen.

 

 

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

 

Over het algemeen blijft permanente make-up jarenlang zichtbaar, bepaalde deeltjes zullen zelfs niet meer verdwijnen. Afhankelijk van uw huid, de uitgekozen kleur en de aanbrengtechniek, is het per klant verschillend hoe lang de permanente make-up blijft zitten. Na verloop van tijd zullen de pigmenten vervagen door de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en de invloed van het licht. Ook kunnen peelings, fruitzuurbehandelingen en de zonnebank  de kleur en houdbaarheid van de permanente make-up nadelig beïnvloeden. Ook wil Your Permanent Beauty aangeven dat het gebruik van een sunblock met hoge factor wordt aangeraden om langer plezier te hebben van uw permanente make-up.

 

 

Eyeliner

 

Een eyeliner blijft over het algemeen het langst zichtbaar op de dunnere huid rond de ogen. Het is goed mogelijk dat de eyeliner na twee of drie jaar nog steeds zichtbaar is. U moet er rekening mee houden dat de eyeliner bij het zetten donkerder is dan een week na de behandeling. Voor de eyeliner wordt aangeraden om een touch-up (opfrisbehandeling) te doen tussen één en drie jaar.

 

 

Wenkbrauwen

 

Wenkbrauwen vervagen sneller door de luchtige en poederige manier van aanbrengen. Houd er rekening mee dat u, na ongeveer een jaar, een touch-up behandeling moet ondergaan. Op deze manier blijft de kleur en het resultaat behouden.

 

 

Lippen

 

Wij adviseren om ieder jaar een na-behandeling in te plannen, om zo de lippen optimaal op kleur te houden.

 

 

Algemeen

 

De meeste cliënten laten jaarlijks hun permanente make-up nakijken om te kijken of er een touch-up behandeling nodig is. Zo blijft de vorm en de kleur het mooist. Dit geldt vooral bij het laten zetten van de verschillende wenkbrauwen technieken. Wanneer u de neiging heeft om weer te willen bijtekenen met een potlood, raad Your Permanent Beauty u een behandeling aan. Bij Your Permanent Beauty geldt een speciaal tarief voor een touch-up behandeling.

 

 

Ik gebruik medicijnen. Is dat een risico?

 

Wanneer u antistollingsmiddelen of bloedverdunners gebruikt, is de pigmentopname moeilijker. Indien mogelijk wordt het aangeraden vóór de behandeling te stoppen met bloedverdunners. Overleg dit altijd eerst met uw arts. Wanneer dit niet mogelijk is raden wij u aan één uur voor de behandeling minimaal één glas appelsap te drinken zodat er weinig bloedverlies optreed. De verdoving crème EMLA, die u bij uw huisarts bestelt, bevat lidocaïne. U moet opletten dat u niet allergisch bent voor deze stof.

 

 

Ik heb een afspraak gemaakt bij Your Permanent Beauty en ik ben verhinderd. Wat moet ik doen?

 

Gelieve uw afspraak uiterlijk 48 uur vóór de behandeling te annuleren. Op deze manier kan Your Permanent Beauty nog andere klanten inplannen. Wanneer u dit niet op tijd doorgeeft is Your Permanent Beauty genoodzaakt een percentage van uw geplande behandeling in rekening te brengen.

 

 

Waar moet ik op letten vóór de behandeling?

 

Voor het plaatsen van permanente make-up zijn een aantal regels die nageleefd moeten worden. Het is belangrijk om 24 uur vóór de behandeling geen alcohol of groene thee te drinken. Ook aspirines of drugs mogen absoluut niet 24 uur vóór de behandeling worden ingenomen. Deze verdunnen het bloed waardoor pigmentopname tijdens behandelen moeilijker wordt. U doet er verstandig aan om voor de behandeling te eten. Dit om misselijkheid te voorkomen. Het innemen van paracetamol (Dafalgan, Perdolan, Panadol) is toegestaan tot één uur voor de behandeling.

 

Het is niet gewenst om make-up te dragen wanneer u voor een eyeliner behandeling komt. Daarentegen raden we het juist wel aan bij een behandeling voor de lippen of wenkbrauwen. Zo kan ik zien waar u aan gewend bent en kan ik beter inschatten wat het beste bij u past. 

 

Lenzen gaan uit tijdens een eyeliner behandeling. Your Permanent Beauty raad aan om in dit geval een bril mee te nemen. Uw ogen kunnen gevoelig zijn voor daglicht. Daarnaast wordt ook aangeraden om een aantal dagen na de behandeling uw bril te dragen. Het totaalbedrag van de behandeling dient u bij de eerste keer volledig te betalen.

 

 

Doet een behandeling pijn?

 

De behandelingen die u kunt ondergaan bij Your Permanent Beauty zijn niet geheel pijnloos. Elke klant reageert anders op een behandeling. Wilt u iets om uw pijnprikkels te verlagen, dan wordt EMLA crème aangeraden. Deze crème is te verkrijgen bij uw huisarts. Ook kunt u een uur voor de behandeling één of twee paracetamol innemen (geen andere pijnstillers gebruiken). Er zijn ook een aantal andere factoren die pijnprikkels kunnen stimuleren. Denk hierbij aan stress, vermoeidheid en ook het drinken van koffie heeft invloed. Tijdens de menstruatieperiode kan het gevoeliger zijn. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen en het wordt dus aangeraden geen behandeling te plannen tijdens uw menstruatieperiode.

 

 

Hoe lang duurt een behandeling?

 

Your Permanent Beauty besteed veel aandacht en zorg aan iedere behandeling. Bij uw eerste bezoek duurt de behandeling ongeveer 2 á 2,5 uur. Dit is inclusief het doornemen van het Informed Consult (gezondheidsformulier), de modelbespreking, kleuradvies en het pigmenteren. Een nabehandeling duurt bij Your Permanent Beauty ongeveer 60 minuten. Het is belangrijk om ruim de tijd te nemen voor een behandeling. Het kan natuurlijk voorkomen dat er meer tijd nodig is om tot een prachtig eindresultaat te komen.

 

 

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

 

Permanente make-up wordt altijd opgebouwd in minimaal 2 á 3 behandelingen. Door laagje voor laagje te werken wordt het mooiste resultaat gecreëerd. Op deze manier kan er veel meer nuance in kleur en intensiteit worden gelegd. Bij de één blijft er na de eerste behandeling nog heel veel van de kleur (pigment) zitten, bij de ander zal er veel verdwenen zijn en lijkt het soms een beetje ongelijk te zitten. Tussen de behandelingen kunt u iets bijtekenen met een potlood wanneer de huid is genezen. Na 4 tot 6 weken komt u weer terug bij Your Permanent Beauty voor uw tweede behandeling. Alle pigment die in de die voorgaande weken verdwenen is, wordt dan ook bijgewerkt voor een prachtig resultaat.

 

 

Een derde behandeling nodig?

 

Soms is er een derde behandeling nodig. Bij een derde behandeling worden de laatste puntjes op de i gezet om de behandeling goed af te ronden. Dit wordt gedaan om de klant met 100% tevredenheid naar huis te sturen en zo het beste resultaat te realiseren. Soms is het voldoende om na twee behandelingen het gewenste resultaat te realiseren, maar soms zijn er ook drie behandelingen nodig. Dit is per persoon verschillend.

 

 

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

 

Jazeker kunt u nog gewone make-up aanbrengen. Permanente make-up is niet bedoeld als avondmake-up, maar met name om uw natuurlijke gezichtsvormen te accentueren. Het maakt uw dagelijks opmaakritueel makkelijker.

 

 

Is permanente make-up een tatoeage?

 

De permanente make-up-techniek en de tatoeage-techniek lijken veel op elkaar en vallen beiden onder dezelfde wet qua hygiëne. Het verschil tussen deze twee is het feit dat permanente make-up in de lederhuid wordt gepigmenteerd en dat een tatoeage in de diepere huidlagen (onderhuids bindweefsel) wordt gepigmenteerd. Hier wordt het pigment ingekapseld door de vetcellen en zal het daardoor ook niet vervagen.

 

 

Ik ben een man en wil permanente make-up, kan dat zonder dat het opvalt?

 

Dat kan zeker! Met de zogenaamde stippeltjestechniek, waarbij tussen de wimpers stippeltjes gezet worden, kan Your Permanent Beauty uw ogen sprekender maken zonder dat het opvalt. Wat betreft uw wenkbrauwen, deze kunnen door middel van de hairstrokes-techniek zeer natuurlijk worden aangebracht. Ook worden eventuele 'gaten' en littekens in de wenkbrauwen opgevuld.

 

 

Ik kan niet behandeld worden in de volgende gevallen

  • Keloidvorming (gestoorde wondgenezing) 
  • Hemofilie (bloedstollingsziekte)
  • Ernstige suikerziekte
  • Immuunstoornis
  • Contactallergie
  • Eczeem of psoriasis
  • Zwangerschap
  • Geven van borstvoeding
  • Koorts op de behandeldag
  • Jonger dan 16 jaar

 

 

Ik krijg binnenkort een chemotherapie.

Is permanente make-up iets voor mij?

 

Ja, permanente make-up is dan zeker iets voor u. Permanente make-up zorgt ervoor dat de wenkbrauwen zichtbaar blijven wanneer uw eigen wenkbrauwharen gaan uitvallen na de chemotherapie. Het wordt aangeraden om de permanente make-up aan te brengen voordat u start aan de chemokuur, omdat dan alle wenkbrauwharen nog aanwezig zijn.  Your Permanent Beauty doet haar best om u zo spoedig mogelijk in te plannen voor een behandeling. Ook is het belangrijk om uw behandeld arts op de hoogte te stellen van de behandeling die u wilt ondergaan.

 

 

Ik heb Alopecia Areata. Is permanente make-up iets voor mij?

 

Ja, voor mensen met Alopecia Areata is permanente make-up een enorme uitkomst.

 

 

Ik ben een MRI-patiënt. Is permanente make-up iets voor mij?

 

Er zitten kleine metaalspoortjes in de pigmentkleuren die bij MRI-scans lokaal tot een warmere of roodachtige huid kunnen leiden. Er kunnen soms ook lichte verbrandingen ontstaan. Raadpleeg uw arts bij twijfel.


Cantate 26, 8265 CS Kampen

06 - 41 51 75 38  |   miranda@yourpermanentbeauty.info